Institucion shtetëror i varur nga Ministria e Kulturës ( MK ) bashkëpunon me Institutin e Monummenteve te Kulturës( IMK ) dhe Institutin e Arkeologjis ( IA ) si dhe institucione të tjera të trashëgimis kulturore si brenda dhe jashtë vendit.
 
Parku Arkeologjik Kombëtar i Bylisit gjendet në krahinën e Mallakastrës, në fshatin Hekal. Ky qytet antik i shekullit të IV para Krishtit, ai është i vendosur mbi një kodër që mbizotëronte mbi luginën e Vjosës dhe kontrollonte gjithë territorin deri në grykëderdhjen e saj në Adriatik. Gjithashtu ai kontrollonte edhe detin Jon, ishullin e Sazanit dhe gadishullin e Karaburunit. Ai ka një lartësi prej 514m mbi nivelin e detit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>